Saturday 3 January 2009

Casual Sex ?

http://www.cinemagia.ro/movie.php?movie_id=9727&what=article&article_id=7492

Sex de ocazie


(1988)
Casual Sex ?


Filmul nu este o explorare amanuntita a notiunii de sex, asa cum s-ar crede, ci este o explorare a relatiei dintre barbat-femeie prin ochii a doua tinere californience, aflate in vacanta intr-un loc feeric, cu mult soare si liniste. Datorita trecutului lor, fiecare din cele doua a venit in aceasta vacanta si cu dorinta ascunsa de a-si gasi aici si doi barbati care sa le schimbe viata.

In trecut, Stacy (Lea Thompson) a fost o mare amatoare de sex. Era, conform propriei descrieri, felul propriu de a se apropia de barbati. De cealalta parte, Melissa (Victoria Jackson) privea sexul cu un amestec de frica cu aversiune, ca pe ceva lipsit de placere. Intamplarile prin care trec le vor face sa-si dea seama ca nu pot gasi barbatul perfect si ca singura solutie pentru a fi fericte in viata este sa-si reconsidere atitudinea fata de barbati ... Avand in vedere ca filmul este regizat de o femeie, problemele unor tinere independente, cu o viata agitata dar aflate in cautarea unui El potrivit sunt spuse mult mai apro(a)pe de limbajul femeii.

Si prestatia actoriceasca a celor doua eroine principale ridica mult valoarea peliculei. Victoria Jackson, actrita care a facut cariera in show-ul Saturday Night Live, imprumuta personajului o amprenta personala pentru exemplificarea ciudateniei si aversiunii Melissei fata de barbati. Lea Thomson joaca perfect rolul femeii papusa, capabile doar de discutii si relatii superficiale.

Filmul Casual Sex ? este exact ca si realitatea: putin din prea plin combinat cu putina neimplinire astfel incat dupa vizionarea lui te simti la fel de grozav ca-n viata, dupa ce ai trecut prin mai multe experiente.

No comments:

Post a Comment